fbpx
Міжнародна економіка

Медведєв: «Міст через Керченську протоку побудують, незважаючи на витратність»

Прем’єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив на спільній прес-конференції за підсумками засідання російсько-українського комітету з економічного співробітництва, що Москва і Київ прийняли рішення побудувати мостовий перехід через Керченську протоку, оскільки, незважаючи на його витратність, цей проект вигідний обом сторонам. 

«Люди цю тему давно чекають, проект цей витратний, складний і вимагає уважного аналізу. Але, тим не менш, він потрібен, тому що це просто поліпшить міжлюдські комунікації, поліпшить спілкування між людьми і, звичайно, зміцнити міжрегіональні зв’язки», – сказав Медведєв.

Роботи над цим проектом будівництва моста Крим – Кавказ були відновлені після того, як президентом України на початку 2010 року став Віктор Янукович. У тому ж році Україна ініціювала перед Російською Федерацією включення Керченського мосту в кільцеву дорогу навколо Чорного моря, після того, як на першому російсько – українському міжрегіональному форумі в Геленджику президенту Януковичу показали макет моста. Згідно з проектом, довжина будови становитиме 4,2 кілометра і обійдеться в 24 млрд рублів.

Медведєв: «Міст через Керченську протоку побудують, незважаючи на витратність» (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: