fbpx
Політика

«Батьківщина» вимагає для Юлії Тимошенко виборчого правосуддя – Михайло Чечетов

  Партія "Батьківщина" фактично зажадала для засудженої екс-прем’єра Юлії Тимошенко виборчого правосуддя, проти якого так завзято виступала раніше, заявив народний депутат від Партії регіонів Михайло Чечетов, коментуючи заяву ВО "Батьківщина" про те, що помилувати екс-прем’єра можливо й не приймаючи додаткових законів, лише указом президента України.

"Схоже, у "Батьківщині" забули, що вони вже кілька років і в Україні, і в Європі всім продзижчали вуха проблемою так званого вибіркового правосуддя. І ось тепер ця партія публічно зажадала саме цього від президента України – адже помилування є елементом процесу правосуддя. Соратники Юлії Тимошенко, що вимагають її звільнення під приводом лікування за кордоном, при цьому відмовляються приймати закон, який відкриває таку можливість для всіх українських ув’язнених. Вони вимагають для свого лідера унікального правового акту. Але ж в жодній цивілізованій країні світу не приймаються закони під одну людину. Виходить як у Джорджа Оруелла: всі рівні, але деякі рівніші", – цитує М. Чечетова прес-служба Партії регіонів в середу.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Він зазначив, що судові рішення про ув’язнення колишніх прем’єрів не є чимось незвичайним для багатьох європейських країн – наприклад, Ісландії, Хорватії, Італії. "Але ж президент Італії, незважаючи на всі заяви засудженого Сильвіо Берлусконі і його однопартійців, не збирається видавати указ про помилування екс-прем’єра", – висловив думку М. Чечетов.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

На думку парламентарія, питання про можливість лікування за кордоном українських засуджених необхідно відпрацювати на законодавчому рівні. "Подавайте законопроект, і ми подивимося. Але прийняття такого закону не повинно бути способом ухилення від кримінальної відповідальності або відбування покарання за скоєні злочини. Так що давайте будемо чесними, панове опозиціонери", – звернувся М. Чечетов до представників опозиції.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: