fbpx
Політика

Асоціація з ЄС покладе кінець українській «політиці маневрування» – ЗМІ

 Угода про асоціацію між Євросоюзом та Україною покладе край «політиці маневрування» Києва між Росією та ЄС. Про це пише німецьке видання Die Zeit.

 «Укладення Угоди про асоціацію у Вільнюсі означало б введення нового геополітичного порядку на сході Європи. Воно б поклало край українській політиці маневрування між Заходом і Росією, яка визначала характер східноєвропейського регіону протягом двох десятиліть після розвалу Радянського Союзу», – повідомляє видання.

 Крім того, представники видання нагадали, що зараз Кремль вимагає від Києва вступу в Євразійський митний союз з Казахстаном і Білоруссю.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

 Німецькі журналісти проаналізували кроки, які може зробити офіційна Москва для зриву підписання Угоди про асоціацію з ЄС. Перш за все, впевнені експерти, це початок торгівельної війни. Крім того, видання торкнулося і питання навколо Юлії Тимошенко. На думку видання, рішення «питання Тимошенко» має стати символічним кроком України на шляху до Євросоюзу. Німецькі журналісти пишуть, що останнім часом в Україні з’явилися ознаки того, що питання з Юлією Тимошенко буде вирішено. Цілком можливо, впевнені в Die Zeit, питання вирішать «шляхом звільнення Юлії Тимошенко з гуманних причин».

 «Проте в цій справі не можна чітко відокремити Добро від Зла. Юлія Тимошенко має досить сумнівне минуле через те, що була "газовою принцесою" з багатомільярдним статком», – нагадують журналісти.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Зокрема, на посаді прем’єр – міністра України Юлія Тимошенко в 2009 році в обхід Кабінету міністрів уклала з Росією енергетичну угоду. На переконання опонентів Тимошенко, ця угода завдала шкоди Україні.

 «Вона завдала шкоди нашій країні в кількості десятків мільярдів доларів», – упевнений нинішній прем’єр – міністр Микола Азаров, який заявив про це виданню.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: