fbpx
Інтернет

Яндекс придбав КиноПоиск

 Найбільший російськомовний портал про кіно – КиноПоиск – став частиною компанії Яндекс. Відповідну інформацію сьогодні, 15 жовтня, поширила прес-служба Яндекса.

КиноПоиск є одним з найпопулярніших сайтів в Росії. Щодня його відвідує більше 185 мільйонів осіб. Даний сайт має величезну базу про фільми, серіали, акторів, режисерів і всіх інших, хто задіяний у світі кінематографа. КиноПоиск надає відвідувачам можливість ознайомитися з інформацією про фільми, коментувати новини, ставити фільмам оцінки і писати рецензії до них.

Як повідомляється, Яндекс буде використовувати всі ці дані у своєму пошуку для відповідей на питання про кіно.

Керівник напрямку медіасервісів Яндекса Дмитро Степанов повідомив, що зараз дуже багато людей в Інтернеті цікавляться кіно і для того, щоб допомогти їм з цим завданням, потрібні не тільки технології, але і знання предмета.

«КиноПоиск – це лідируючий сервіс про кіно, у якого є величезний запас російськомовної інформації про фільми, акторів та режисерів, а в команду сервісу входять кращі експерти в області», – зазначив Степанов.

У той же час, співзасновник і генеральний директор Кинопоиск Віталій Тацій сказав, що технології та ресурси Яндекса посприяють швидшому розвитку порталу про кіно на різних платформах і розширить його можливості.

Наскільки відомо, КиноПоиск збереже свою доменну адресу.

Читайте також: