fbpx
Політика

Україна взяла участь в антикорупційному засіданні GRECO

У французькому місті Страсбурзі стартувало шістьдесят перше пленарне засідання GRECO (Group of States against corruption – «Група держав проти корупції»).

Відзначимо, що в засіданні GRECO взяла участь і українська делегація. Очолив делегацію від України Дмитро Ворона, керівник державної реєстраційної служби.

До складу української делегації також увійшли в.о. голови департаменту законодавства про правосуддя та антикорупційне законодавство Сіверс Роберт Валерійович, керівник відділу антикорупційної політики департаменту законодавства про правосуддя та антикорупційне законодавство Кухарук Андрій Володимирович.

«Українська делегація завжди проводить аналіз доповідей інших держав і запозичує у колег цінний досвід. Ми займаємо зараз активну позицію в роботі країн GRECO. У рамках поточної пленарної сесії наша делегація планує проведення багатосторонніх і двосторонніх зустрічей з експертами GRECO. Також планується обговорити стан ратифікації антикорупційних інструментів Ради Європи», – написав Дмитро Ворона на сторінці в соцмережі «Фейсбук».

Читайте також:  Новий піар-підхід до росту рейтингів в угорських праворадикалів

Відзначимо, що участь делегації від України у черговому засіданні GRECO є важливою напередодні підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і країнами-членами ЄС в рамках Вільнюського саміту. Відомо, що Україна планує підписати з ЄС й Угоду про лібералізацію візового режиму.

Нагадаємо, що GRECO (Group of States against corruption – «Група держав проти корупції») була створена Радою Європи в 1999 році. Мета GRECO – моніторинг дотримання антикорупційних стандартів в країнах, що входять в цю організацію. На сьогоднішній день членами GRECO є 49 країн ( 48 держав з Європи та Сполучені Штати Америки).

Читайте також:  Фіцо каже, що Чехія поставила під загрозу відносини зі Словаччиною через Україну

За матеріалами: facebook.com, kmu.gov.ua

Читайте також: