fbpx
Новини світу

У Харківській області перевірять усі пункти прийому металобрухту

Після вибуху в Зміївському районі, внаслідок якого загинув лейтенант міліції, будуть перевірені всі пункти прийому металу в Харківській області. Про це повідомив перший заступник прокурора області Володимир Суходубов, передає УНН.

"Дано вказівку – перевірити всі пункти прийому металу – офіційні і неофіційні, щоб з’ясувати, чи є там вибухові пристрої, і не допустити їх потрапляння в печі для переплавлення металу. Тоді наслідки можуть бути дуже серйозними", – зазначив він.

За його словами, вчора у сел. Комсомольське вибухнула протитанкова авіаційна бомба. На підприємство вона, найімовірніше, потрапила з брухтом з військового полігону, розташованого поблизу місця події. Він розповів, що на елементах пристрою, який вибухнув, є військове маркування.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

В.Суходубов зазначив, що у зв’язку з цим особливу увагу при проведенні перевірок звертатимуть на пункти прийому металобрухту, розташовані в безпосередній близькості до таких полігонів.

Зараз на місці працює слідчо-оперативна група. Буде перевірено, чи є на території підприємства ще якісь вибухонебезпечні пристрої.

Перший заступник прокурора області також розповів, що загиблий 26-річний лейтенант, працівник місцевого райвідділу міліції, минулого тижня перебував на лікарняному. У день трагедії повинен був підтвердити лікарняний лист в поліклініці УМВС.

"На даний момент причини його перебування на місці встановлюються. Міліціонер був у цивільному одязі, без зброї. Він тримав у руках вибуховий пристрій і маніпулював їм, що і могло стати причиною вибуху. Він отримав важкі травми і був доставлений до лікарні, де о 22:00 помер. Чоловік не був одружений", – уточнив В. Суходубов.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Він додав, що один з потерпілих під час вибуху чоловіків – сторож – нібито був товаришем загиблого. Другий – безробітний. У одного з постраждалих пошкоджена стопа, в іншого – гомілка.

Як буде кваліфікована пригода, за словами першого заступника прокурора, говорити ще рано – вивчаються всі обставини. Розслідування проводиться спільно з працівниками військової прокуратури.

"Головне для нас не допустити надалі таких ситуації, в яких ризику піддається життя і здоров’я людей", – підкреслив В. Суходубов.

Джерело: УНН

Читайте також: