fbpx
Міжнародна економіка

Угоди про асоціацію та ЗВТ допоможуть Україні вийти на європейський ринок – Тоомас Хендрік Ільвес

 Естонія не сприймає тиск третіх країн на Україну у зв’язку з планованим підписанням Угоди про асоціацію з Євросоюзом, заявив президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес.

 "Ми не погоджуємося з погрозами і економічним тиском від третіх країн з метою зміни вибору свого майбутнього України, Молдови та Грузії", – сказав він під час спільної заяви для ЗМІ з президентом України Віктором Януковичем.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Президент Естонії підкреслив, що вважає дуже важливим факт підписання Угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі на Вільнюському саміті в листопаді. Він зазначив, що цей документ дозволить Україні вийти на найбільший і на сьогодні найстабільніший європейський ринок.

 За словами президента Естонії, зараз спостерігається підйом європейської економіки і, очевидно, незабаром буде досягнута домовленість про спільну торгівлю між Європою і США.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

 Він також додав, що Євросоюз вже зараз є важливим торговим партнером для України і третина українського товарообігу припадає на ЄС. "На завершення хочу підкреслити, що Україна є частиною Європи", – сказав Т.Ільвес.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: