fbpx
Політика

Обама відклав бюджетні переговори з конгресом

Як повідомили в адміністрації Білого дому, прийнято рішення відкласти заплановані раніше переговори президента США Барака Обами з лідерами конгресу щодо бюджету.

"Зустріч президента з лідерами двох партій в конгресі була відкладена, щоб дати лідерам в сенаті час домогтися важливого прогресу в напрямку рішення, яке дозволить підняти ліміт на борг і знову відкрити уряд", – йдеться в повідомленні, поширеному адміністрацією президента.

Читайте також:  Проросійський екс-президент Чехії, який товаришує із сепаратистами Закарпаття, "наїхав" на чинну владу республіки через Фіцо

Про новий термін початку переговорів поки нічого невідомо. Передбачалося, що зустріч відбудеться, незважаючи на те, що в понеділок у США офіційний вихідний – у цей день відзначається День Колумба.

У переговорах крім президента Барака Обами, повинні були приймати участь спікер палати представників Джон Бейнер, а також лідери фракцій в обох палатах конгресу – демократи Гаррі Рід і Ненсі Пелосі, республіканець Мітч Макконнелл.

Читайте також:  ІПСО рф лякає угорців батальйоном "Айдар"

Нагадаємо, у зв’язку з відмовою республіканців прийняти бюджет, більшість держустанов США частково закриті з першого жовтня, а через відсутність санкції на нові запозичення, теоретично країні загрожує дефолт вже 17 жовтня.

Обама відклав бюджетні переговори з конгресом (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: