fbpx
Політика

У Росії зафіксували приріст населення

За словами міністра праці і соціального захисту РФ Максима Топіліна, за три літніх місяці – з червня до серпня – у Росії був зафіксований природний приріст населення, зокрема, тільки в серпні він склав майже 23,1 тис. осіб.

"Всього за січень-серпень 2013 року народилися 1 млн 255 тис. дітей, – розповів глава Мінпраці. – Це на 1,7 тисячі дітей більше, ніж за відповідний період 2012 року". Зі слів Топіліна, зростання кількості народжених відзначається в 41 російському регіоні.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

"У ряді регіонів народжуваність збільшилася на 3 і більше відсотка, – уточнив міністр. – Це республіка Татарстан, Хабаровський край, Самарська, Ульяновська, Новосибірська області, Санкт-Петербург". Він додав, що в республіках Північна Осетія, Карачаєво-Черкесія, Комі, Ставропольському краї, Магаданській області народжуваність зросла на 2-3 %, а всього в серпня 2013 року народилися 170 тисяч дітей.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

Міністр також відзначив ще одну позитивну тенденцію – смертності в країні. Так, за період січень-серпень 2013 року померли 1261,6 тисячі осіб, що на 12,6 тисяч осіб менше, ніж за аналогічний період минулого року. Зниження смертності зареєстровано в 57 регіонах.

За матеріалами: rg.ru

Читайте також: