fbpx
Політика

Ми доб’ємося законного проведення референдуму – Левченко

 Народний депутат України від Комуністичної партії України Ольга Левченко звернула увагу на те, що все більше громадян України виступають за проведення всеукраїнського референдуму про вступ України до Митного союзу, свідченням чого є багатотисячні зібрання громадян в Одесі, Полтаві, Вінниці, Кіровограді, Каховці, Житомирі та Луганську 12 жовтня.

 «Протягом одного дня, незважаючи на протидію влади, тисячі і тисячі громадян підтримали ідею проведення референдуму, який визначив би, куди рухатися Україні – в Європу чи Митний союз. Наші співгромадяни чітко усвідомлюють, що такий доленосний вибір повинні робити не політики, а вони особисто», – повідомила депутат.

Читайте також:  Російський «православний джихад» або орда іде на Захід

 За її словами, влада при цьому діяла вже за звичним для себе способом – використовуючи суди, вона забороняла представникам Центрвиборчкому бути присутнім на цих зборах.

 «Загалом, відбувається те ж, що ми бачили і в Києві 8 і 29 вересня, коли Окружний адмінсуд абсолютно незаконно заборонив представнику ЦВК бути присутнім на зборах громадян», – зазначила Ольга Левченко.

 При цьому, як повідомила Левченко, влада використовувала у своїх цілях не тільки кишенькових суддів, а й різні дрібні провокації, як наприклад, відключення електропостачання у місцях проведення зборів.

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

 «Підкреслюю, дії влади напряму демонструють її слабкість, її боязнь вибору народу, який, всупереч його волі, насильно тягнуть до Європи. Сподіваюись отримати від Заходу нову позику, влада зі шкіри геть лізе, щоб протягнути невигідну для країни угоду про асоціацію з ЄС і створення зони вільної торгівлі», – заявила депутат.

 Наостанок вона пообіцяла, що КПУ не відступить від своїх цілей і доб’ється проведення референдуму законним способом.

Читайте також: