fbpx
Політика

Чи закінчиться політика коабітації в Грузії 27 жовтня?

 Відповідно до проміжного звіту, який Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини (OSCE / ODIHR) представив сьогодні, 15 жовтня, нинішня президентська виборча кампанія в Грузії, якщо порівнювати її з минулорічною парламентською, є спокійнішою.

 Президентські вибори в Грузії пройдуть 27 жовтня.

 «Грузинський уряд повідомив про намір використовувати кошти бюджету для забезпечення справедливої ​​і вільної передвиборної кампанії. Незважаючи на це, проходить кампанія на тлі складної коабітації між правлячою коаліцією «Грузинська мрія», опозиційної парламентської партією Саакашвілі «Єдиний національний рух» і партійними лідерами», – сказано в сьогоднішньому звіті ОБСЄ.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

 Крім цього, у документі також говориться, що «в порівнянні з періодом перед парламентськими виборами (жовтень 2012) ЗМІ поляризовані менше». Як вважає спостережна місія ОБСЄ, «журналістами з нейтральної позиції висвітлюються політичні події, проте наголошується все ще недолік аналітичних матеріалів».

 Нагадаємо, що, за підсумками торішніх парламентських виборів, у Грузії перемогла коаліція «Грузинська мрія», на чолі з мільярдером Бідзіною Іванішвілі. Партія «Єдиний національний рух», колишня правляча партія з часів « революції троянд», перейшла в опозицію. На даний момент, в країні Кабінет міністрів і парламентська більшість – представники «Грузинської мрії», а від партії президента Михайла Саакашвілі «Єдиний національний рух» – керівники ряду великих державних структур і більшість голів органів самоврядування.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

 Сам термін «коабітація» у грузинський політичний лексикон увійшов після зміни правлячої партії в Грузії минулого року. Дослівно він перекладається з французької мови (cohabitation) як «співіснування». Даний термін у світовій практиці використовується в ситуації, коли партії президента країни і парламентської більшості відрізняються одна від одної.

Коабітація в Грузії (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: