fbpx
Право

Лавров: “Голландія не повинна втручатися в судовий процес у справі Greenpeace”

 Голова міністерства закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров закликав Нідерланди не виходити за межі судового розгляду навколо активістів організації Greenpeace. Про це Лавров заявив після спілкування зі своїм бельгійським колегою.

 «Втручатися в діяльність судових органів не варто. Нідерландська сторона ініціювала процедуру арбітражу, так що в даний момент справа знаходиться в руслі судових розглядів. Я вважаю, що потрібно залишити справу в цьому руслі», – заявив голова російського МЗС.

 Також Сергій Лавров додав, що російські слідчі зафіксували з боку активістів організації порушення за трьома статтями Конвенції ООН з міжнародного права 1982 року, а саме за статтями 56, 60 і 80.

 «Ми неодноразово попереджали владу Нідерландів про те, що судно Arctic Sunrise планує дії, які порушать дану конвенцію і законодавство Російської Федерації. Однак, мабуть, наші попередження було проігноровано», – підсумував Сергій Лавров.

 Нагадаємо, що активісти Greenpeace були затримані під час спроби проведення акції протесту на платформі "Прирозломного"​​.

Акція протесту на "Прирозломній" (відео):

За матеріалами: newsru.com

Читайте також: