fbpx
Кінотеатри

Walt Disney Company відзначить 90-річчя

 Завтра, 16 жовтня, легендарна студія Walt Disney Company відзначить 90-річчя з дня свого заснування.

 Історія гіганта розважальної індустрії почалася зі створення Уолтом Діснеєм і його братом Роєм невеликої анімаційної студії. 16 жовтня 1923 року молоді й амбітні продюсери уклали свій перший договір на створення мультсеріалу за мотивами книги Л. Керролла "Аліса в країні чудес". Саме цей день і прийнято вважати днем народження Walt Disney Company.

 Перший фільм братів Дісней під назвою "День Аліси на морі" побачив світ у 1924 році. Згодом про пригоди Аліси та її друзів під маркою Walt Disney Company було знято ще 55 мультфільмів. Наступною важливою віхою в історії компанії став анімаційний фільм про забавне мишеня Міккі Мауса. «Піноккіо», «Бембі», «Спляча красуня», «Білосніжка і сім гномів», «Русалонька», «Красуня і Чудовисько», «Король Лев», «Історія іграшок», «У пошуках Немо» – здавалося, казковим персонажам, які побачили світ завдяки братам Уолту і Рою, не буде кінця.

 Однак незабаром брати Дісней зрозуміли, що випускаючи лише мультфільми, неможливо довго залишатися на плаву, і Walt Disney Company розпочала реліз художніх фільмів. Першою стала ігрова стрічка "Мері Поппінс". Вже в 1988 році кіностудія стала лідером касових зборів у Голлівуді. Сталося це завдяки успіху картин "Хто підставив кролика оджера" (суміш ігрового кіно й анімації), "Добрий ранок, В’єтнам" і "Троє чоловіків і немовля". У 2003 році пригодницький фільм "Пірати Карибського моря: Прокляття чорної перлини" зібрав у світовому прокаті більше трьох мільярдів доларів.

 На сьогодні Walt Disney Company – найбільший конгломерат індустрії розваг у світі. У компанії працює 166 000 співробітників, її чистий дохід за 2012 рік склав 5,682 млдр доларів.

Перший фільм братів Дісней "День Аліси на морі" (1924 рік) (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: