fbpx
Новини світу

Київський метрополітен відмовився від музики і звуків природи на ескалаторах і платформах

 У Київському метрополітені протестували аудіозаписи звуків природи, проте експеримент не вдався через особливості акустики "підземки". Про це повідомила прес – секретар Київського метрополітену Наталія Шумак, передає кореспондент УНН.

 "Наші фахівці вже протестували на ескалаторах звуки природи – спів птахів, дзюрчання струмка, шум вітру. Однак експеримент не вдався. Шум вагонів спотворював і перебивав звуки, і якщо дзюрчання струмка було якось чутно, то спів птахів взагалі не можна було розібрати", – повідомила Н.Шумак.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 За її словами, транслювати звуки природи також неможливо і на платформах метро через особливості акустики і шуму вагонів. А от від музики і пісень, які грали на ескалатори в метрополітені раніше, довелося відмовитися.

 "Нам прийшов лист від "Української ліги авторських і суміжних прав" з вимогою дотримуватися авторських прав на ці твори. Ми транспортне підприємство, у нас немає спеціальних фахівців, які займалися б відбором музики. Тому довелося від неї відмовитися", – пояснила Н.Шумак.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

 Джерело: УНН

Читайте також: