Експорт космічної продукції України складає 312 млн доларів – Кабінет міністрів

Український експорт космічної продукції зараз становить 312 мільйонів доларів. Про це стало відомо з інформаційно-аналітичного бюлетеня КМУ, повідомляє УНН.

«Як відзначають фахівці з державного космічного агентства України, космічна наука в нашій державі є прикладом успішного функціонування науки високих технологій», – сказано в інформаційно-аналітичному бюлетені КМУ.

Крім того, зараз в України є космічний потенціал, який цілком може стати «локомотивом» і для інших галузей вітчизняної економіки. Для того, щоб реалізувати такий потенціал, впевнені експерти, необхідно змінити «парадигму космічної галузі» України. Вони впевнені, що космонавтика повинна стати складовою економіки України.

Related Post

Саме тому на перше місце сьогодні виходять принципи підпорядкованості космічної політики економічним інтересам України та зміцненню позицій країни на ринку космічних послуг. В даний момент оборот «космічного ринку» сягає 250 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що раніше в комітеті з інформатизації та інформаційних технологій підтримали законопроект про внесення змін до статті шосту закону України «Про Державний бюджет на 2013 рік». Зміни стосуються фінансового забезпечення міжнародного проекту «Циклон-4» і розробки національної системи супутникового зв’язку.

«Цей законопроект дійсно дуже важливий і актуальний. Він несе політичні та соціальні переваги для нашої країни. Це дозволить зберегти і створити близько 10 тисяч робочих місць, призведе до розвитку науково-технічної та виробничої бази космічної галузі, а також надасть можливість для здійснення запуску українських супутників», – пояснили в комітеті.

За матеріалами: УНН

Leave a Comment