fbpx
Економіка

Експорт космічної продукції України складає 312 млн доларів – Кабінет міністрів

Український експорт космічної продукції зараз становить 312 мільйонів доларів. Про це стало відомо з інформаційно-аналітичного бюлетеня КМУ, повідомляє УНН.

«Як відзначають фахівці з державного космічного агентства України, космічна наука в нашій державі є прикладом успішного функціонування науки високих технологій», – сказано в інформаційно-аналітичному бюлетені КМУ.

Крім того, зараз в України є космічний потенціал, який цілком може стати «локомотивом» і для інших галузей вітчизняної економіки. Для того, щоб реалізувати такий потенціал, впевнені експерти, необхідно змінити «парадигму космічної галузі» України. Вони впевнені, що космонавтика повинна стати складовою економіки України.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

Саме тому на перше місце сьогодні виходять принципи підпорядкованості космічної політики економічним інтересам України та зміцненню позицій країни на ринку космічних послуг. В даний момент оборот «космічного ринку» сягає 250 мільярдів доларів.

Нагадаємо, що раніше в комітеті з інформатизації та інформаційних технологій підтримали законопроект про внесення змін до статті шосту закону України «Про Державний бюджет на 2013 рік». Зміни стосуються фінансового забезпечення міжнародного проекту «Циклон-4» і розробки національної системи супутникового зв’язку.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

«Цей законопроект дійсно дуже важливий і актуальний. Він несе політичні та соціальні переваги для нашої країни. Це дозволить зберегти і створити близько 10 тисяч робочих місць, призведе до розвитку науково-технічної та виробничої бази космічної галузі, а також надасть можливість для здійснення запуску українських супутників», – пояснили в комітеті.

За матеріалами: УНН

Читайте також: