Російські прикордонники відкрили попереджувальний вогонь по судну “Арктік Санрайз”

Російські прикордонники були змушені відкрити попереджувальний вогонь з артилерійської установки прикордонного корабля "Ладога", щоб не допустити проходження судна Greenpeace «Арктик Санрайз» поблизу нафтовидобувної платформи «Приразломная», що належить «Газпрому», в Печорському морі.

Як стверджують екологи, в напрямку «Арктік Санрайз» було зроблено не менше 11 пострілів. Прикордонники попередили представників Greenpeace, про те, що відкриють вогонь на поразку, якщо їх корабель негайно не покине акваторію, в якій знаходиться нафтоплатформа. Також російські прикордонники попросили дозволу піднятися на борт судна, але капітан «Арктик Санрайз» відповів відмовою.

Представники ФСБ заявили, що «в даний час поблизу нафтогазового комплексу РФ склалася загроза безпеки об’єкта», у зв’язку з чим вони були змушені відкрити попереджувальну стрільбу.

Related Post

Нагадаємо, судно «Арктик Санрайз» вже кілька днів маневрує в Баренцевому морі. 17 вересня активісти Greenpeace наблизилися до нафтоплатформи, але не порушували кордонів закритих  для плавання.

"Арктік Санрайз" біля платформи "Приразломная" ​​(відео):

:

За матеріалами: lenta.ru

Leave a Comment