fbpx
Право

Деснянський суд переніс розгляд справи І. Індила на 21 жовтня

Деснянський районний суд Києва оголосив перерву в розгляді справи про загибель студента Ігоря Індила в Шевченківському райвідділі столичної міліції на 21 жовтня через хворобу потерпілої. Про це сказала суддя Ірина Дегтяр, передає кореспондент УНН.

"Суд оголошує перерву в судовому засіданні на 11 годину 21 жовтня у зв’язку з хворобою потерпілої" , – повідомила рішення суддя Ірина Дегтяр.

За словами судді, вчора потерпіла зателефонувала до суду і повідомила, що перебуває на лікарняному і просила не розглядати справу в її відсутність. У цей час адвокат потерпілих Олександр Заруцький направив до суду клопотання, в якому просив відкласти розгляд засідання.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

Нагадаємо, що 20 -річний студент Індило помер у Шевченківському райуправлінні міліції Києва в травні 2010 року. Причиною смерті стала черепно-мозкова травма і крововилив у мозок. При цьому в міліції стверджували, що насильство щодо затриманого не застосовували, а травма була отримана ним внаслідок падіння на підлогу в нетверезому стані. Однак, дільничному С. Приходьку, який доставив студента до райвідділу, а також інспектору чергової частини С. Коваленку були пред’явлені звинувачення в перевищенні повноважень і службової недбалості.

Читайте також:  За матеріалами СБУ в Україні заборонено діяльність ще однієї проросійської політичної партії

У грудні 2011 року С. Коваленка амністували, а С. Приходька в січні 2012 року засудили до п’яти років позбавлення волі з відстрочкою покарання на два роки. Захисники сім’ї І. Індила подали апеляцію, і в травні справу повернули на дорозслідування.

Джерело: УНН

Читайте також: