Влада веде Україну до колапсу системи ЖКГ – Медведчук

Державна стратегія з розвитку енергетики приведе Україну до колапсу всієї житлово-комунальної системи. Про це у своєму блозі написав лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Щороку наближення опалювального сезону громадяни очікують з тривогою: зростають тарифи, а капітальний ремонт тепломереж комунальники не проводять. Українські комунальники тільки латають дірки на теплотрасах, а політики спекулюють на проблемах у ЖКГ. Влада штучно намагається утримати тарифи на "комуналку" і веде Україну до колапсу всієї житлово-комунальної системи», – заявив політик.

Він зазначив, що зараз знос тепломереж в Україні катастрофічний, – втрати енергії досягають 40-45 %.

«Що станеться після того, як українські котельні, а разом з ними і 30 тисяч кілометрів тепломереж, відпрацюють ще 10 років? Чи буде тоді взагалі існувати система централізованого теплопостачання?», – міркує Медведчук.

За його словами, зараз деякі люди «легковажно думають», що відмова України від централізованих комунальних систем пройде досить безболісно.

Related Post

«Ну, перестане ТЕЦ подавати нам гарячу воду – ми купимо бойлер. Батареї холодні? Включимо обігрівачі або поставимо індивідуальні газові котли», – додав політик.

Однак, запевнив Медведчук, в масштабах міста або країни таке не пройде. Ні газові, ні електричні мережі в Україні просто не розраховані на подібні навантаження.

« Їх теж доведемо до розрухи? Я вже не кажу про те, як піднімуться тарифи на електроенергію і газ для побутових споживачів», – зазначив політик.

Він упевнений, що відстрочення у вирішенні «комунальної проблеми» призведе до того, що Україна вичерпає запас міцності системи ЖКГ. Політик здивований тим, що в стратегії з розвитку енергетики до 2030 року сказано, що одним з основних інструментів модернізації котелень і тепломереж значиться приватизація.

«Приватні власники, звичайно, будуть керувати ефективніше, неодмінно модернізують житлово-комунальну сферу. Але де вони візьмуть кошти на модернізацію? Правильно, – у споживачів!», – підсумував політик.

За матеріалами: УНН

Leave a Comment