fbpx
Політика

Влада веде Україну до колапсу системи ЖКГ – Медведчук

Державна стратегія з розвитку енергетики приведе Україну до колапсу всієї житлово-комунальної системи. Про це у своєму блозі написав лідер руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«Щороку наближення опалювального сезону громадяни очікують з тривогою: зростають тарифи, а капітальний ремонт тепломереж комунальники не проводять. Українські комунальники тільки латають дірки на теплотрасах, а політики спекулюють на проблемах у ЖКГ. Влада штучно намагається утримати тарифи на "комуналку" і веде Україну до колапсу всієї житлово-комунальної системи», – заявив політик.

Він зазначив, що зараз знос тепломереж в Україні катастрофічний, – втрати енергії досягають 40-45 %.

«Що станеться після того, як українські котельні, а разом з ними і 30 тисяч кілометрів тепломереж, відпрацюють ще 10 років? Чи буде тоді взагалі існувати система централізованого теплопостачання?», – міркує Медведчук.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За його словами, зараз деякі люди «легковажно думають», що відмова України від централізованих комунальних систем пройде досить безболісно.

«Ну, перестане ТЕЦ подавати нам гарячу воду – ми купимо бойлер. Батареї холодні? Включимо обігрівачі або поставимо індивідуальні газові котли», – додав політик.

Однак, запевнив Медведчук, в масштабах міста або країни таке не пройде. Ні газові, ні електричні мережі в Україні просто не розраховані на подібні навантаження.

« Їх теж доведемо до розрухи? Я вже не кажу про те, як піднімуться тарифи на електроенергію і газ для побутових споживачів», – зазначив політик.

Читайте також:  Головний закарпатський русин в москві зустрівся з капеланом путінської армії

Він упевнений, що відстрочення у вирішенні «комунальної проблеми» призведе до того, що Україна вичерпає запас міцності системи ЖКГ. Політик здивований тим, що в стратегії з розвитку енергетики до 2030 року сказано, що одним з основних інструментів модернізації котелень і тепломереж значиться приватизація.

«Приватні власники, звичайно, будуть керувати ефективніше, неодмінно модернізують житлово-комунальну сферу. Але де вони візьмуть кошти на модернізацію? Правильно, – у споживачів!», – підсумував політик.

За матеріалами: УНН

Читайте також: