fbpx
Новини світу

Біля станції метро «Празька» в Москві були затримані приблизно 50 осіб

Поліцією у вівторок, 15 жовтня 2013 року, були затримані приблизно 50 націоналістів біля метро «Празька» в Москві. Як повідомляють ЗМІ, посилаючись на московське управління МВС, причиною затримання учасників несанкціонованого сходу стали порушення громадського порядку.

У відомстві поліції додали, що серед затриманих немає місцевих жителів. Правоохоронці запевнили, що поліцейські тримають ситуацію під контролем. Водночас журналісти передають з місця подій, що агресивно налаштовані підлітки направляються до району Бірюльово і б’ють скло припаркованих автомобілів. Після початку затримань поліцією, частина з них розбіглися по дворах.

Раніше в соцмережах почали з’являтися заклики до громадян приїхати о 19:00 на стацію метро «Празька», щоб звідти маршем рушити на Бірюльово. Націоналісти назвали цю акцію «Наша відповідь Курбан-байраму» і приурочили марш до святкування головного свята мусульман. Правоохоронці у відповідь посилили патрулі навколо станції метро. А також закрили розташовані поруч з нею торговельні центри «Празький пасаж» і «Празький град».

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

У районі Бірюльово 13 жовтня вже пройшли погроми на овочевій базі і в торговому центрі, які місцеві вважають основними місцями скупчення мігрантів в цьому районі. Приводом для цих заворушень стало вбивство Єгора Щербакова, який проживав у цьому районі. Згідно з первинною версією, передбачуваний вбивця Щербакова був вихідцем з Північного Кавказу, проте пізніше з’ясувалося, що він є азербайджанським громадянином. Підозрюваний був затриманий.

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Вбивство, яке стало причиною заворушень в Бірюльово, сталося 10 жовтня цього року. Згідно з версією слідства, Єгор Щербаков отримав смертельне поранення ножем, коли намагався заступитися за свою дівчину. Цей злочин викликав жорстку реакцію з боку місцевих жителів, які зажадали, зокрема, посилити міграційні закони і закрити місцеву овочеву базу.

За матеріалами: lenta.ru

Читайте також: