fbpx
Спорт

Азербайджан-Росія: навіть поразка може вивести Росію на чемпіонат світу з першого місця

Збірна Росії сьогодні може посісти підсумкове перше місце в своїй відбірковій групі і, таким чином, вирішити завдання потрапити безпосередньо на чемпіонат світу-2014, який, нагадаємо, пройде у Бразилії. Складно припустити, що підопічні Фабіо Капелло вмудряться упустити перше місце, адже навіть поразка у сьогоднішньому поєдинку, в яку мало хто вірить, може не опустити російську команду на другу позицію в групі.

Збірній Португалії, яка є другою командою в квартеті F, яка претендує на поїздку до Бразилії, необхідно багато голів забивати у ворота збірної Люксембургу (як мінімум сім) і чекати подарунка від Азербайджану у вигляді перемоги над росіянами. Погодьтеся, що такий розклад виглядає малоймовірним, хоча у футболі і не такі дива бували.

Португальцям, крім самих себе, нікого звинувачувати в ситуації, що склалася. Нічия з Ізраїлем в останньому поєдинку зайве підтвердження того, що у сильної збірної Португалії є певні проблеми. Збірна Росії пройшла відбірковий цикл впевненіше за португальців, а тому саме підопічні Фабіо Капелло більше заслуговують перше місце в групі F.

«Нaс не цікавить той факт, що з’явилася можливість зіграти внічию. Нас у цьому матчі цікавить тільки перемога», – заявив учора напередодні матчу Азербайджан – Росія італійський фахівець Фабіо Капелло, підтвердивши тим самим настрій своєї команди на сьогоднішній поєдинок. Збірна Азербайджану, без сумніву, буде намагатися відібрати очки у команди Росії, тим більше, що азербайджанській збірній за перемогу над підопічними Фабіо Капелло були обіцяні щедрі преміальні. У ЗМІ писали про те, що в разі перемоги над збірною Росії кожному футболістові збірної Азербайджану було обіцяно по 127 тисяч доларів.

Матч Азербайджан – Росія почнеться о 20:00 за київським часом, а розсудить сьогодні команди сербська бригада арбітрів на чолі з Милорадом Мажичем.

Читайте також: