fbpx
Новини світу

Реалізація проекту “Циклон-4” посилить позиції України як космічної держави – експерт

Реалізація міжнародних проектів "Циклон -4" та створення Національної системи супутникового зв’язку дозволить посилити позиції України як космічної держави, і сприятиме розвитку космічної галузі в цілому. Про це йдеться на офіційному сайті ВР, повідомляє УНН.

Нещодавно Комітет з інформатизації та інформаційних технологій підтримав проект закону про внесення змін до статті 6 Закону "Про Державний бюджет України на 2013 рік" (щодо фінансового забезпечення реалізації міжнародних проектів "Циклон -4" і створення Національної системи супутникового зв’язку).

Метою даного законопроекту (реестр.No3175) є фінансове забезпечення виконання міжнародних зобов’язань України за Договором між Україною та Федеративною Республікою Бразилія про довгострокове співробітництво щодо використання ракети-носія "Циклон -4" на пусковому центрі Алкантара і за Кредитним договором від 15 грудня 2009 року між Державним підприємством "Укркосмос" і Канадською експортною агенцією.

Читайте також:  Президентські вибори в Словаччині. Хто переможе "руський мір" чи європейські цінності

Голова комітету Валерій Омельченко зазначив, що створення Національної супутникової системи зв’язку є одним з пріоритетів "Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми на 2013-2017 роки", а прийняття законопроекту і впровадження його положень дозволить посилити позиції України як космічної держави, і сприятиме розвитку космічної галузі в цілому. Також народний депутат пояснив основні політичні та соціальні переваги для України, які стануть можливими завдяки прийняттю законопроекту.

Читайте також:  Когрес США проголосував за законопроєкт щодо допомоги Україні

"Цей законопроект дійсно дуже актуальний і важливий. Він несе соціальні та політичні переваги для нашої країни. Це дозволить створити і зберегти близько 10 тисяч робочих місць, призведе до розвитку виробничої та науково-технічної бази космічної галузі, надасть можливість здійснення запуску українських супутників у космос на пільгових умовах, а також підвищить міжнародний імідж України", – пояснив В.Омельченко.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив Концепцію Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми на 2013-2017 роки, орієнтовний обсяг фінансування якої за рахунок усіх джерел становить 2,58 млрд грн.

Джерело: УНН

Читайте також: