fbpx
Економіка

Україна і Росія розширять двосторонню торгівлю сільгосппродукцією

 Міністр аграрної політики та промисловості України Микола Присяжнюк зустрівся сьогодні з міністром сільського господарства Російської Федерації Миколою Федоровим. У ході зустрічі сторони обговорили питання розширення двосторонньої співпраці у сфері торгівлі сільгосппродукцією.

 «Україна і Росія продовжують співпрацювати в аграрному секторі в рамках досягнутих раніше домовленостей. Зокрема, сьогодні ми обговорили питання співпраці у зерновій, ветеринарній та фітосанітарній  сфері, торгівлі продуктами харчування. Для цього ми розглянули шляхи нарощування взаємної торгівлі цією продукцією та розширення її асортименту», – підкреслив Микола Присяжнюк.

 Порушувалося і питання повернення української кондитерської продукції на ринок Росії. Микола Федоров запевнив українського колегу, що Міністерство сільського господарства РФ надасть сприяння у вирішенні цього питання. Обговорювалися під час зустрічі міністрів та інші питання. Зокрема, розвиток двосторонньої співпраці в галузях тваринництва, насінництва, освіти і науки, у виставковій діяльності.

 За матеріалами: minagro.gov.ua

Читайте також: