fbpx
Футбол

Після Блохіна тренером «Динамо» стане іноземець – Ігор Суркіс

  Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс готовий запросити на пост головного тренера команди іноземного фахівця в разі невдачі Олега Блохіна.

"У мене в голові є певний час, який я відвів Олегу Блохіну, і він про це знає. Знає, які завдання він повинен виконати перед командою київського "Динамо". Говорити про них я не буду, але він їх знає. Я йому довіряю і сподіваюся, що у нього все вийде. Тому що якщо у нього не вийде, вектор буде різко змінений", – сказав він в ефірі телевізійної програми " Великий футбол "у неділю ввечері, повідомляє офіційний сайт клубу. "Я вже говорив, і в клубі про це знають. Я буду працювати над запрошенням іноземного фахівця. Пройшов я динамівську плеяду . Це один з останніх могікан. Я і при призначенні Блохіна говорив, що це моя остання надія на те, що корінний динамівець, корінний киянин виведе команду на якісно новий рівень. Дай Боже, щоб Блохін працював на цій посаді до глибокої старості, але при цьому він повинен показувати результат ", – підкреслив І. Суркіс.

"Якщо ж з Олегом Володимировичем нам доведеться з тих чи інших причин розлучитися, тренер у київському "Динамо" буде з іноземним корінням. Вважайте це моєю офіційною заявою", – зазначив президент столичного клубу.

І. Суркіс сподівається, що найближчим часом команда поліпшить свою гру і результати. "Дуже і дуже сподіваюся, що ми виправимо ситуацію в Лізі Європи, яка мене турбує найбільше. Тому що я вам скажу так: не вийти з такої групи з цими гравцями – це злочин перед нашими вболівальниками. Я сподіваюся, що ми вже пройшли ту межу, яка була падінням і притиранням один до одного. Сподіваюся, що ми вже повинні прагнути йти вгору і тільки вгору. Іншого не дано. Вниз вже просто нікуди опускатися", – вважає він.

О. Блохін став головним тренером столичного клубу 25 вересня 2012, підписавши контракт на чотири роки. До цього він працював зі збірною України.

Під його керівництвом "Динамо" в минулому сезоні не змогло вийти з групи Ліги чемпіонів, а в Лізі Європи вилетіло на стадії 1/16 фіналу. Після цього команда посіла третє місце в чемпіонаті України і вперше за багато років залишилася без Ліги чемпіонів.

У нинішньому сезоні "Динамо" після 12 турів займає незвично низьке для себе п’яте місце в турнірній таблиці національної першості, а в Лізі Європи "біло-сині" після двох турів ділять 3-4 місця в своїй групі G з віденським "Рапідом", набравши по одному очку. Лідирує в цій групі бельгійський "Генк" (6 очок), на другому місці йде швейцарський "Тун" (3 очки).

Джерело: Інтерфакс-Україна

Читайте також: