fbpx
Театр

Померла оперна співачка Большого театру Галина Олійниченко

  Як повідомляється сьогодні, 14 жовтня, на офіційному сайті ДАБТа, на 86-му році життя померла оперна співачка Галина Олійниченко, яка впродовж більш ніж 25 років була оперною примою – співачкою Большого театру.

  «Весь колектив Большого театру глибоко сумує з приводу тяжкої втрати, висловлюючи свої співчуття рідним і близьким Галини Олійниченко», – йдеться в повідомленні.

  У повідомленні дата і місце прощання і похорону поки не уточнюються. Галина Василівна Олійниченко народилася в 1928 році 23 лютого поблизу Одеси.

 У 1953 році вона закінчила консерваторію Одеси. У 1952-1955 роках – солістка Одеського театру опери та балету, 1955 – 1957 роках – солістка Київського театру опери та балету. У 1957 прийшла в ДАБТ, де пропрацювала примою до 1981 року.

 На сцені ДАБТ Олійниченко блищала в класичних лірико-колоратурних партіях. Кращими з її ролей визнані Віолетта, Розіна, Снігуронька, Сюзанна, Царівна Лебідь, Марфа, Антонида, Волхова, Людмила. Галина Олійниченко брала участь у першому виконанні на російській сцені опери Бенджаміна Бріттена «Сон у літню ніч», виконавши найважчу з вокального матеріалу партію королеви ельфів Титании.

  Поряд з аріями з опер, які входили до її театрального репертуару, співачка виконувала на концертній сцені арії з творів «Міньйон», «Лючія ді Ламмермур», «Манон» Массне, колоратурні арії Деліба, Россіні і камерну класику – роботи Римського-Корсакова, Глинки, Рахманінова, Чайковського та інших.

  Голос Галини Василівни Олійниченко звучить у таких фільмах-операх як: « -Царська наречена», «Іоланта», «Севіль», «Музика Верді». До своїх останніх днів життя Галина Олійниченко була головою державної комісії Інституту сучасного мистецтва і професором Російської академії музики імені Гнесіних.

Галина Олійниченко Арія Віолетти (відео):

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: