fbpx
Новини світу

Володимир Лукін виступає за візовий режим з країнами СНД

Уповноважений з прав людини в РФ Володимир Лукін пропонує ввести візовий режим з країнами СНД в рамках заходів з боротьби з нелегальною міграцією.

"Я – прихильник введення візового режиму. Але паралельно з цим, я за те, щоб люди, які у нас живуть і сумлінно працюють довгий час, не замішані в корупції і злочинах, отримали нормальне право жити і працювати", – заявив В. Лукін "Інтерфаксу" в понеділок. 

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

 За його словами, щодо нелегальних іммігрантів, що грубо порушують закони, повинні бути прийняті жорсткі заходи.

"Щодо меншості, яка займається бозна-чим, повинні бути вжиті певні заходи, зокрема і з виселення ", – сказав В. Лукін.

"Надалі держава повинна дуже чітко контролювати візи, напрямки, де у нас можуть бути іммігранти, у нас мало робочої сили, але має бути пріоритет у працевлаштуванні корінних жителів", – сказав омбудсмен.

Читайте також:  Папа Римський заявив, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з росією

Раніше в керівництві ФМС виступили проти введення візового режиму з країнами СНД, а також проти амністії для іноземців-нелегалів. У ФМС заявили, що пакет поправок до законодавства дозволить ефективно контролювати міграційні потоки і боротися з нелегальною міграцією.

Більшість іноземців, що приїжджають працювати до Росії, – з колишніх радянських республік Центральної Азії, з якими у Росії безвізовий режим.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: