fbpx
Право

На депортацію мігрантів з бюджету РФ витрачається 1% від штрафів та патентів – ФМС

 Як повідомив сьогодні, 14 жовтня, на зустрічі за круглим столом в Раді Федерації з проблем міграції голова Федеральної міграційної служби (ФМС) Костянтин Ромодановський, абсурдною є інформація про те, що РФ витрачає величезні суми на депортацію нелегалів – мігрантів.

 За його словами, на ці цілі в 2013 році витрачено близько 1% коштів від проданих патентів і штрафів. За даними Ромодановського, в поточному році з території РФ депортовано трохи більше тисячі осіб, а з країни в цілому видворено близько 30 тисяч незаконних мігрантів.

 «Нерідко в ЗМІ наводяться величезні суми, які нібито затрачуються з бюджету на видворення і депортацію нелегалів. Відразу хочу заявити, що це цілковитий абсурд», – заявив Ромодановський.

 Він підкреслив, що на цілі депортації використовуються особисті кошти іноземця або засоби його роботодавця. Що стосується бюджетних витрат, то вони здійснюються в тому випадку, якщо такі кошти відсутні.

 «З початку 2013 року на ці цілі витрачено 115 мільйонів рублів. У той же час за неповні 3 роки від продажу патентів і грошей від штрафів до бюджету перераховано 27,5 мільярдів рублів, у тому числі 9,4 мільярда рублів тільки за цей рік», – сказав Ромодановський.

Із Москви депортують 5 тис. затриманих нелегалів (відео): 

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: