fbpx
Новини світу

“Ленфільм” через борги може залишитися без світла

Незважаючи на фінансову підтримку держави, заборгованість санкт-петербурзького «Ленфільму» компаніям, що забезпечують енергоосвітлення кіностудії, складає більше 10 000 000 рублів. Енергетики винесли останнє попередження, пригрозивши в разі непогашення боргів знеструмити кіностудію. На прийняття екстрених заходів «Ленфільму» відведено два тижні – загроза набуде чинності з 28 жовтня.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За словами енергетиків, представники «Ленфільму» обіцяли погасити борги до кінця травня, однак цього не сталося, всі спроби зв’язатися з керівництвом кіностудії успіхом не увінчалися.

Сьогодні представник «Ленфільму» Валерій Карпов пообіцяв, що вже цього тижня кіностудія перерахує в рахунок боргу 2 500 000 рублів.

Читайте також:  В Бельгії поліція зупинила проросійську конференцію на яку був запрошений Орбан

Восени минулого року державне унітарне підприємство «Паливно-енергетичний комплекс Санкт-Петербурга» подало позовну заяву до Арбітражного суду Санкт-Петербурга про визнання кіностудії «Ленфільм» банкрутом. Через кілька днів керівництво ВТБ надало кіностудії кредит на суму 1,5 мільярда рублів строком на десять років.

За матеріалами: Lenta.ru

Читайте також: