fbpx
Право

Віктор Янукович підписав указ про перехід армії на контрактну основу

 Президент України Віктор Янукович підписав указ про останній призов і перехід на формування Збройних сил на контрактній основі.

 "Я сьогодні вранці підписав указ. Вже більше призову не буде. Там все розписано, як будуть звільнятися в запас солдати строкової служби, підуть в цьому році останні, більше не будемо призивати", – сказав В.Янукович під час зустрічі з жінками – героями України в понеділок, повідомляє прес – служба голови держави.

 Разом з тим, президент України зазначив, що набір на строкову службу збережеться у внутрішніх військах.

 В.Янукович підкреслив, що зараз рівень озброєння української армії, технології, застосовуванні в роботі, досягли того рівня, коли необхідно залучення кращих з кращих фахівців.

 "Сьогодні у нас таке озброєння, такі військові технології, де потрібен дуже високий професійний рівень… Техніка дуже складна, тому армія зараз повинна бути професійною", – сказав голова держави.

 На переконання В.Януковича, до служби в Збройних силах за контрактом повинні йти "ті люди, які прагнуть до служби, яких тягне до військової професії".

 "Зараз професійний підхід на контрактній основі – це та ж робота. Це військові професіонали, які повинні забезпечити безпеку нашої держави", – резюмував президент.

 Як повідомлялося, в Україні 1 жовтня стартував останній призов громадян на строкову військову службу до лав Збройних сил України.

 "Протягом жовтня-листопада поточного року військовими комісаріатами України буде призвано та направлено до війська (сили) – 10 800 осіб. З них до Збройних сил України – 5 000, Внутрішні війська МВС України – 4800, Державну спеціальну службу транспорту – 1 000", – йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Міноборони.

 Джерело: Інтерфакс – Україна

Читайте також: