fbpx
Політика

СК Мордовії спростував інформацію, що до Толоконникової не пускали слідчого

У Мордовському управлінні СК Росії спростували інформацію, що з’явилася в деяких ЗМІ, що нібито до засудженої за хуліганство учасниці панк-групи «Pussy Riot» Надії Толоконникової не пустили слідчого, який веде перевірку її заяви про погрози вбивства з боку керівництва колонії номер 14, де вона містилася раніше.

Зокрема, повідомлялося, що ще дев’ятого жовтня керівництво лікувального закладу № 21 УФСІН Росії по Республіці Мордовія, де зараз утримується Толоконникова, не допустило до неї старшого слідчого Зубово-Полянського.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

СК по Мордовії, заявив, що дана інформація не відповідає дійсності, так як слідчий взагалі не виїжджав в ЛПУ № 21 і ніякі перевірочні заходи у виправній установі не проводилися. Слідчий всього лише направив до установи запит про можливість участі Толоконникової в слідчих заходах в рамках проведеної перевірки.

Раніше повідомлення в ЗМІ спростували і в прес-бюро Федеральної служби виконання покарань (ФСВП).

Нагадаємо, наприкінці вересня Толоконникова, засуджена за хуліганство в храмі Христа Спасителя, оголосила голодування, заявивши, що заступник начальника колонії Юрій Купріянов пригрозив їй убивством. ФСВП тоді ж спростувала застосування сили до Толоконникової в колонії, а робоча група Ради з прав людини, яка побувала першого жовтня в колонії, у своєму звіті назвала голодування і подальшу інформаційну підтримку в мережі інтернет і в ЗМІ, заздалегідь спланованими, організованими і скоординованими ззовні. 

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

У той же день Толоконникова припинила голодування.

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: