fbpx
Політика

У зіткненнях між сирійськими бойовиками загинули 50 осіб

Як повідомив  "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини", що базується в Лондоні, в ході зіткнень різних угруповань бойовиків між собою, що відбулися в місті Алеппо, загинули майже 50 осіб.

Битва між бойовиками угруповання "Ісламська держава Іраку і Леванту" (ISIL), пов’язаної з міжнародною терористичною організацією "Аль- Каїда", і підрозділом "Вільної сирійської армії " (ВСА ) почалися ще в четвер і тривала кілька днів.

Читайте також:  В Закарпатському угорському інституті влаштували освітянську конференцію але не обійшлося без орбанської пропаганди

Втрати бойовиків з ВСА склали не менше 30 осіб, тоді як ісламісти втратили всього чотирнадцять осіб. Примітно, що обидва угруповання борються проти урядових військ Сирії, проте, останнім часом вони нерідко вступають у протистояння один з одним, борючись за допомогу, яка надається Заходом і монархіями Перської затоки.

Так, минулого місяця бойовики ISIL і повстанці з ВСА протягом декількох днів билися один з одним за контроль над містом Аазаз. Пізніше повідомлялося, що конфліктуючим сторонам через кілька днів боїв, вдалося домовитися та укласти перемир’я.

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Експерти з Сирії відзначають, що подібні зіткнення стали відбуватися набагато частіше, і що кількість бойових груп, що використовують як ідеологічної бази радикальні ідеї ісламського фундаменталізму, значно перевищує кількість бойовиків, які дотримуються світських принципів.

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: