fbpx
Політика

Кочнєва радить втікати викраденому в Сирії російському блогеру

Українська журналістка Анхар Кочнєва, яка провела півроку в полоні у бойовиків і втікла звідти, у своєму блозі заявила, що російському мандрівникові Костянтину Журавльову, який потрапив до рук повстанців, може загрожувати смерть і тому йому потрібно втікати.

«Судячи з усього, він не тільки в’їхав до Сирії нелегально – у нас за це посилили відповідальність, там, по-моєму, до 10 років відсидки, а й поперся через контрольовані Аль- Каїдою території. Як він з країни виїжджати збирався? Загалом, якщо не втече сам, то все. Це вам не «добренький Аммар», це конкретна Каїда», – написала Кочнєва в «Живому Журналі».

Читайте також:  Останній крок до світової війни: гітлерівська анексія Клайпеди (Мемеля)

Раніше друзі Журавльова з Томська через соціальну мережу в Facebook звернулися до бойовиків і залишили на їх сторінці повідомлення такого змісту: «This is not a spy. This is a Russian traveler and our friend. Without a doubt. Allah knows – Він не шпигун. Це російський мандрівник і наш друг. Не сумнівайтеся. Аллах знає».

Зараз інформацію про викрадення Журавльова перевіряє російське посольство в Дамаску, а Служба безпеки Сирії вже підтвердила, що блогер знаходиться в руках бойовиків ісламістського угруповання «Ліва-ат-Таухид».

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

Незадовго до цього в соцмережах з’явилися повідомлення, підписані угрупуванням ісламізму «Ліва-ат-Таухид», про те, що «підрозділи безпеки угруповання захопили російського шпигуна, що займається збором даних про повстанців для передачі спецслужбам РФ та Сирії, найближчим часом буде оприлюднено відео». До повідомлення бойовиків прикладена фотографія паспорта Журавльова з нанесеним поверх неї логотипом угруповання.

Кочнєва радить втікати викраденому в Сирії російському блогеру (відео):

За матеріалами: vesti.ru. Відео: rutv.ru

Читайте також: