fbpx
Міжнародна економіка

Дедлайн не можна ігнорувати – голова Світового банку

За словами голови Світового банку Джима Ен Кіма, можливий дефолт Сполучених Штатів Америки може трапитися протягом найближчих п’яти діб. Про це Ен Кім повідомив сьогодні, 13 жовтня у Вашингтоні.

Фінансист впевнений, що основною причиною можливого дефолту буде нездатність американських політиків досягти домовленості про підвищення «стелі» державного боргу.

«Від вкрай небезпечного моменту нас відділяють лише п’ять діб. Я закликаю політиків Сполучених Штатів Америки в екстреному порядку шукати рішення перед дедлайном. Якщо нічого не буде зроблено, то може зрости відсоток за позиками, сповільняться темпи зростання і впаде довіра на світових ринках», – заявив голова Світового банку.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

«Якщо дедлайн проігнорують, то це стане катастрофою для країн. У підсумку дана подія завдасть величезної шкоди розвиненим економікам», – додав Джим Ен Кім.

Нагадаємо, що в даний момент між лідерами демократів і республіканців у сенаті Гаррі Рідом і Мітчем Макконнеллом поновилися переговори про запобігання можливому дефолту в Сполучених Штатах Америки.

Читайте також:  Старий танковий завод у Чехії став мільярдером на тлі війни в Україні

За матеріалами: baltinfo.ru

Читайте також: