fbpx
Політика

Президент Кенії звинувачує Міжнародний кримінальний суд в расизмі

 Кенійський лідер Ухуру Кеніата у своєму виступі звинуватив Міжнародний кримінальний суд в упередженості і расизмі. Президент Кенії назвав міжнародний трибунал «іграшкою в руках загниваючих імперіалістичних держав». З такими словами Кеніата виступив на саміті країн Африканського союзу, який проходив в Аддіс-Абебі.

Відзначимо, що слова Кеніата складно вважати неупередженими, так як в листопаді в МКС в Гаазі проти президента Кенії почнеться процес. Кенійський лідер звинувачується у злочинах проти людяності, які були здійснені в ході масових вбивств взимку 2007-2008 рр.. Тоді загинуло від 1 до 3 тисяч осіб.

Читайте також:  Вчора у центрі Будапешта десятки тисяч людей вийшли на акцію протесту проти уряду Віктора Орбана (ВІДЕО)

Кенійський президент збирається ігнорувати процес. Зазначимо, що для цього у Кеніата є правова основа, так як в ході саміту було прийнято резолюцію, згідно з якою керівники держав Африки непідсудні міжнародній юстиції. Саме через це Кеніата може не з’явитися до суду.

Також виступив  і прем’єр-міністр Ефіопії, який закликав МУС прислухатися до думки учасників саміту Африканського союзу.

Читайте також:  РПЦ надає релігійну підтримку війні проти України

За матеріалами: rbc.ru

Читайте також: