fbpx
Політика

Генеральний секретар ООН засуджує вбивство військового спостерігача в Дарфурі

 Генсек ООН Пан Гі Мун звернувся до суданської влади із закликом притягнути до відповідальності всіх причетних до вбивства замбійського військового спостерігача в Судані. Про це генеральний секретар міжнародної організації заявив у своїй офіційній заяві, яку було поширено вчора, 12 жовтня.

«Пан Гі Мун рішуче засуджує вбивство військового спостерігача. Генеральний секретар ООН очікує, що суданський уряд в терміновому порядку прийме заходи для того, щоб покарати винних у цьому злочині», – передає слова Гі Муна представник ООН Мартін Несіркі.

Читайте також:  На Закарпатті відбулась робоча зустріч віцепрем'єр-міністрів України та Словаччини: про що домовились чиновники

Відзначимо, що випадок нападу на миротворця в цьому регіоні Судану далеко не перший. Ще в середині липня тут же було скоєно напад на сімох військовослужбовців з Танзанії, в ході якого загинуло семеро людей. З 2007 року від рук бандитів у регіоні Дарфур загинули десятки військовослужбовців. В ООН неодноразово засуджували подібні дії, підкреслюючи, що напади на миротворців можуть бути розцінені як військові злочини. Нагадаємо, що збройні сутички в Дарфурі почалися з 2003 року.

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

За матеріалами: ruvr.ru

Читайте також: