fbpx
Надзвичайні події та кримінальна хроніка

Ірак: внаслідок теракту загинуло 14 людей, 22 поранені

 Як повідомили сьогодні, 12 жовтня, іракські ЗМІ, не менше 14 осіб загинули, ще 22 особи отримали поранення в результаті вибуху начиненого вибухівкою автомобіля в місті Іраку Самарра, який розташований за 120 км на північ від Багдаду.

 За останніми даними, вибух стався на одній з жвавих торгових вулиць міста. На даний момент на місці вибуху працюють співробітники поліції. Всім постраждалим від вибуху надається допомога. Відповідальність поки на себе не взяла жодна терористична організація.

Читайте також:  СБУ і Нацполіція знешкодили на Прикарпатті наркосиндикат, який торгував важкими психотропами

 Те, що в Багдаді вже давно не все спокійно, свідчать терористичні акти у країні, які стали вже останнім часом стабільними. Як правило, в Іраку за терактами на шиїтів стоять терористичні угруповання сунітів. Суніти за Саддама Хусейна займали високі пости. На сьогодні вони незадоволені своїм становищем, через що борються з  шиїтами, які є при владі.

Читайте також:  СБУ та НАБУ затримали депутатів Сумської облради, які пропонували керівництву міста 100 тис. дол хабаря

 Тільки за серпень 2013 року в результаті терористичних актів в Іраку, за статистичними даними ООН, загинуло близько 800 осіб. Останній великий теракт був здійснений в кінці вересня в шиїтській мечеті, в результаті якого загинуло 46 осіб, а понад п’ятдесят були поранені.

Масштабний теракт в Іраці: 46 осіб загинуло (відео): 

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: