fbpx
Політика

Через втрату довіри в США звільнили командувача армією ВВС

Командувач 20-ю повітряною армією ВВС США генерал-майор Майкл Кері, у підпорядкуванні якого перебували три військові бази з розташованими там міжконтинентальними балістичними ракетами, буде знятий з поста з формулюванням «втрата довіри».

Дане рішення було прийнято командувачем Глобального ударного командування ВПС США генерал-лейтенантом Джеймсом Ковальські, однак, точної причини, чому Кері перестав відповідати своїй посаді, поки не повідомляється.

Згідно з даними з відкритих джерел, до складу 20-ї повітряної армії, якою командував опальний генерал, входять три ракетних крила, які розташовані на авіабазах «Варрен», «Майнот» і «Малмсторм». Їх головним озброєнням є міжконтинентальні балістичні ракети з головною частиною типу «Мінітмен».

Читайте також:  Орбан зробив нову скандальну заяву про гроші для України, поскаржився на бідність і лякав угорців війною

А днем раніше стало відомо, що відправлений у відставку і понижений у званні за шахрайство при грі в покер в казино заступник глави Стратегічного командування збройних сил США віце-адмірал Тім Гіардіна.

Крім того, в кінці серпня командування ВПС США у зв’язку з втратою довіри усунуло з посади командира бази «Малмсторм» і 17 офіцерів з 91-го ракетного крила (на авіабазі «Майнот»),що відповідали за пуски МБР. Таке рішення було прийнято за підсумками перевірки, яка виявила їх повну неготовність в бойових умовах підготувати і провести пуски ракет.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: