fbpx
Кінотеатри

У Таджикистані пройдуть Дні російського кіно

Сьогодні в Душанбе відкрився фестиваль «Дні російського кіно», який став черговим кроком у поглибленні гуманітарної співпраці між Росією і Таджикистаном, вважає спікер Державної думи РФ Сергій Наришкін.

 Голова нижньої палати парламенту Росії назвав Таджикистан прекрасною країною з багатою культурою і традиціями і підкреслив, що під час свого останнього візиту в Душанбе він особисто переконався «у щирій тязі наших таджицьких друзів до російської мови, російської культури і мистецтва».

 Протягом тижня в столиці Таджикистану будуть продемонстровані десять російських картин, створених в останні роки. Фільмом – відкриттям «Днів російського кіно» стане картина Лариси Садилової "Вона", що розповідає про реальні події з життя таджицьких мігрантів. Стрічка «Вона» була визнана однією з кращих на виборзькому кінофестивалі "Вікно в Європу", підкреслили організатори фестивалю.

 Для участі в кінофорумі в Таджикистан приїдуть російські режисери Максим Панфілов, Юрій Биков, а також інші представники кіноіндустрії РФ.

Стрічка Лариси Садилової "Вона" (відео):

За матеріалами: ИТАР-ТАСС

Читайте також: