fbpx
Кінотеатри

У Москві пройде Ніч японської анімації

 19 жовтня московському кінотеатрі "Художній" пройде Ніч японської анімації. Увазі глядачів будуть запропоновані три роботи майстра мультиплікації Макото Сінкома: «Сад витончених слів», «5 сантиметрів в секунду» і «Ловці забутих голосів».

 Мультфільм «Сад витончених слів» розповідає про 15-річного школяра, який живе із навіженої матір’ю і дорослим братом. Підліток мріє стати шевцем, але члени його сім’ї ставляться до планів юнака скептично і вважають це лише тимчасовим захопленням.

 Анімаційна драма «5 сантиметрів в секунду» охоплює понад десять років життя головного героя. Картина складається з трьох історій: "Уривок про квітучу сакуру", "Космонавт" та "5 сантиметрів на секунду". Прем’єра першої новели відбулася ще в березні 2007 року. Інтерес до простої і в той же час ювелірно точної історії про людські відносини був настільки високим, що Макото Сінкай створив ще дві новели.

 Фантастична мультиплікаційна стрічка «Ловці забутих голосів» пропонує глядачам подивитися на світ очима школярки Асун, побачити його схожим на дивну пісню і визначити, що відчуває дівчинка – безтурботність або тривогу?

«5 сантиметрів в секунду» (відео):

За матеріалами: film.ru

Читайте також: