fbpx
Без категорії

У листопаді стартує перша в історії України олімпійська кампанія – Вілкул

 У листопаді 2013 року, Україна офіційно почне першу в своїй історії олімпійську кампанію. Про це стало відомо від віце – прем’єр – міністра України Олександра Вілкула в Трускавці під час засідання організаційного комітету.

 «У листопаді ми офіційно починаємо нашу першу в історії олімпійську кампанію. 5 листопада 2013 року буде офіційно затверджена заявка України в Міжнародний олімпійський комітет (МОК) на Генеральній асамблеї НОК України. Після цього, 14 листопада, Україна відправить до Міжнародного олімпійського комітету офіційний лист – декларацію про свої наміри подати заявку на право проведення зимових Олімпійських ігор у 2022 році», – розповів чиновник.

 Для просування і розробки заявки України були залучені кращі світові фахівці, які підготували «переможні заявки»  для Лондона, Ванкувера, Пекіна, Пхенчхана і Сочі.

 На думку віце – прем’єра, проведення свят на такому рівні популяризує здоровий спосіб життя і спорт. Проведення Олімпіади є потужним імпульсом для зміцнення міжнародного іміджу України, реалізації туристичного потенціалу.

 «Зимова Олімпіада сприятиме і активізації розвитку економіки в західних регіонах, зокрема, створенню нових робочих місць. А це – хороші можливості для повернення на рідну землю українських громадян, які зараз працюють за кордоном», – додав Олександр Вілкул.

 У березні 2014 року в МОК нададуть гарантійні листи і заявочний файл від Національного олімпійського комітету (НОК) та керівництва Львова. У липні 2014 року буде оприлюднений шорт – лист міст – кандидатів. У липні 2015 року на засіданні МОК у Куала – Лумпур (Малайзія) буде обрано місто, яке прийме 24-і зимові Олімпійські ігри.

 На проведення Ігор- 2022 також претендують Мюнхен, Стокгольм, Осло, Барселону, Краків, Алма – Ату і Ясна.

 За матеріалами: УНН

Читайте також: