fbpx
Політика

У Держдумі пройшов перше читання законопроект про відбитки пальців для закордонних паспортів

Держдума Російської Федерації в першому читанні ухвалила урядовий законопроект, в якому з 2015 року передбачається введення даних про відбитки пальців громадян РФ для закордонних паспортів.

"Законопроектом вводяться положення, згідно з якими до паспорта громадянина РФ, що засвідчує особу за межами території РФ, що містить електронний носій інформації, вносяться додаткові біометричні персональні дані його власника (зображення папілярних візерунків вказівних пальців його рук)", – сказано в пояснювальній записці до законопроекту, розміщеній в базі даних Держдуми РФ.

Читайте також:  На виборах президента у Словаччині переміг проросійський Петер Пеллегріні

За федеральними органами виконавчої влади, за диппредставництвами та консульськими установами Росії закріплюються повноваження зі збору додаткових біометричних даних. Відповідно до закону, сканування відбитків пальців здійснюватиметься у всіх громадян старших 12 років.

У документі наголошується, що необхідність ведення згаданого обліку обумовлюється перевіркою паспортів на їх достовірність, а також попередженням, виявленням і припиненням використання однією особою документів, що засвідчують особу, оформлених на інших осіб.  

Читайте також:  «Брюссель грається з вогнем, він спокушає Бога», - прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан

За матеріалами: РИА Новости

Читайте також: