fbpx
Економіка

Демократи і республіканці продовжать переговори по бюджету США

 Президент США демократ Барак Обама і спікер палати представників Конгресу США республіканець Джон Бейнер домовилися продовжити переговори щодо прийняття державного бюджету.

 Зазначимо, що відповідна домовленість між політиками була досягнута під час телефонної бесіди. Про це стало відомо від представників Джона Бейнера. Як розповіли в оточенні Бейнера, сторони збираються домагатися досягнення консенсусу в питанні з прийняттям державного бюджету США. Інші деталі бесіди між Обамою і Бейнером представники республіканця відмовилися повідомити.

 Нагадаємо, що раніше представники республіканської партії США звернулася до уряду з пропозицією по бюджету. Суть пропозиції полягає в підвищенні стелі держборгу США та прийнятті держбюджету на 2014 рік. Крім того, республіканці вимагають від адміністрації в особі демократів скорочення державних витрат.

Читайте також:  Україна поставила електроенергію у Словаччину

 Президент Барак Обама не схвалив таку ідею. Після цього прес – секретар Білого дому Джей Карні пояснив, що «підняття стелі держборгу США на шість тижнів призведе до того, що поточна ситуація, в тому випадку якщо бюджет США так і не буде прийнятий, повториться, і наша країна знову опиниться на межі дефолту напередодні початку сезону святкових покупок і Дня подяки».

 Раніше повідомлялося, що Штати живуть у новому фінансовому році вже 11 – й день без прийнятого державного бюджету. З цієї причини з 1 жовтня 2013 триває «шатдаун» держапарату США: з 3,4 мільйона працівників бюджетної сфери близько 800 тисяч осіб було відправлено у неоплачувані відпустки. Крім того, були закриті музеї та національні парки, а в деяких міністерствах кількість працівників, котрі вийшли у «відпустку», становить 80-90 %. Почасти через це вже 2 -й тиждень в США не виходять важливі макроекономічні звіти.

Читайте також:  Великий виробник зброї з Чехії хоче інвестувати "сотні мільйонів євро" в Україну

 За матеріалами: РБК – Україна

Читайте також: