fbpx
Політика

Грузія: Передвиборна агітація проходить без ажіотажу

 Як повідомив сьогодні, 12 жовтня, грузинським ЗМІ політолог, співзасновник НВО «Вільна грузія» Гела Васадзе, на сьогодні в Грузії наочна агітація представлена ​​досить мляво. За його словами, найактивніше працює тільки виборчий штаб Ніно Бурджанадзе.

 «Як така, агітація кандидатів проходить досить таки, через те, що вже й так зрозуміло – хто переможе, а кому дістанеться друге місце. Зокрема, друге місце необхідно зафіксувати кандидату, щоб забезпечити собі нішу на майбутнє. Щодо цього активно працює штаб Ніно Бурджанадзе. Їй необхідно вже сьогодні зафіксувати себе в якості майбутньої сили, от і витрачає вона кошти, не шкодуючи», – висловив свою точку зору політолог.

Читайте також:  Словаччина - не Угорщина, а Фіцо далеко до Орбана

 Гела Васадзе при цьому послався на результати опитування, що проводилося Національним демократичним інститутом США в Грузії серед 3400 респондентів.

 У результаті опитування, лідером передвиборної гонки став кандидат від правлячої партії «Грузинська мрія» Георгій Маргвелашвілі, якому готові віддати голоси 39% населення, на другому місці кандидат від «Єдиного національного руху» – Давид Бакрадзе (18%), а на третьому місці кандидат від «Демократичний рух – Єдина Грузія» – Ніно Бурджанадзе (7 %).

 «Чудово розуміє Давид Бакрадзе, що від суми грошей, витрачених на кампанію, абсолютно не залежить, чи переможе він на виборах, чи ні. Для того щоб він переміг у першому ж турі, статися повинно щось екстраординарне. Що стосується другого туру, то він цілком можливий, зважаючи на очікуваний пасивний електорат. Ймовірно, Бакрадзе береже свої сили для другого туру, який має відбутися в грудні», – вважає політолог Гела Васадзе. 

Читайте також:  Туреччина наполягає на "переговорах" між Україною та росією

 Нагадаємо, що президентські вибори пройдуть в Грузії 27 жовтня. Всього на пост президента претендує 23 кандидати від різних партій та індивідуальних груп. Чинний президент Саакашвілі, відповідно до Конституці , взяти участі у виборах вже не зможе.

Вибори Президента Грузії (відео): 

За матеріалами: Грузия Онлайн

Читайте також: