fbpx
Без категорії

16-річна литовська плавчиха побила світовий рекорд на Кубку світу в Москві

 Литовська плавчиха Рута Мейлутіте на етапі Кубку світу з плавання на короткій воді, який проходить в ці дні в московському в спорткомплексі «Олімпійський», встановила новий світовий рекорд на дистанції 100 метрів брасом.

 Сьогодні, 12 жовтня, 16 – річній спортсменці вдалося подолати дистанцію за одну хвилину і 2,36 секунди. Колишній світовий рекорд на стометрівці брасом, встановлений взимку 2009 року, належав американці Ребеці Соні і становив одну хвилину 2,7 секунди.

 Срібна медаль на цій дистанції дісталася російській плавчині Юлії Ефімовій – вона пропливла 100 метрів брасом за одну хвилину і 3,53 секунди. Третьою до фінішу прийшла представниця Ямайки Аліа Аткінсон з результатом одна хвилина і 4,64 секунди.

 Нагадаємо, нинішній світовий рекорд – вже другий в скарбничці юної литовської плавчихи. Влітку поточного року на чемпіонаті світу з водних видів спорту, що проходив у Барселоні, Рута Мейлутіте подолала дистанцію 50 метрів брасом за 29,48 секунди. Торік спортсменці був вручений Великий командорський хрест ордена «За заслуги перед Литвою».

 За матеріалами: lenta.ru

 

Читайте також: