fbpx
Економіка

ЄС висунула Україні жорсткі економічні вимоги – Медведчук

Віктор Медведчук упевнений, що Україні для підписання Угоди про асоціацію з ЄС залишилося виконати не тільки різні політичні умови, а й досить жорсткі економічні вимоги, висунуті офіційним Брюсселем. Таку думку Віктор Медведчук  висловив у своїй статті, яка була опублікована на сайті руху «Український вибір».

Як нагадав український політик, раніше комісар ЄС з питань торгівлі Карел де Гухт сказав, що Україна повинна відповідати не тільки політичним, а й економічним умовам ЄС. Зокрема, такі умови складаються з наступних пунктів:

– Вжити кроки для поліпшення бізнес-клімату;

– Відмовитися від утилізаційного збору або ввести збір для українських автовиробників;

– Скасувати захисні мита на імпорт автомобілів з ​​Європейського союзу;

– Скасувати квоти на імпорт коксу та вугілля;

– Відмовитися від «місцевої складової» для проектів в галузі «зеленої» енергетики (від положень закону України «Про електроенергетику» щодо «зелених» тарифів). У цьому законі сказано, що 30 % (а з 2014 року – 50 %) обладнання для сонячних і вітряних електростанцій має бути вироблено в Україні.

– Відкликати заявку про перегляд тарифів у рамках СОТ.

Як зазначає Медведчук , сама поява «списку Гухта» – це закономірний результат «принизливого прагнення» української влади заради підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі.

«Бачачи, як хоче цього Київ, в Брюсселі готові висувати нам все нові і нові вимоги. Якщо мета української влади – асоціація заради асоціації, значить, що всі умови вона буде виконувати, чого б це не коштувало українському народу», – підсумував політик.

Нагадаємо, що Україна може підписати Угоду про асоціацію з ЄС вже в листопаді, – під час Вільнюського саміту.

За матеріалами: vybor.ua

Читайте також: