fbpx
Футбол

Мірча Луческу: Рінат Ахметов – футбольний феномен, який пристрасно любить футбол і свою команду

11 жовтня 1996, тобто, 17 років тому, Рінат Ахметов став президентом донецького «Шахтаря». Після приходу в «Шахтар» Ахметова донецький клуб став прогресувати і, як результат, гірники за ці 17 років вибороли 22 трофеї. З Ринатом Ахметовим на чолі донецький «Шахтар» 8 разів вигравав чемпіонат України з футболу і стільки ж разів футболісти «Шахтаря» піднімали над своєю головою Кубок України. 5 разів «Шахтар» вигравав Суперкубок України, а в 2009 році донецький клуб виграв Кубок УЄФА. В останні роки донецький «Шахтар» регулярно бере участь у груповому етапі Ліги чемпіонів, ставлячи в цьому турнірі, як і у всіх інших, перед собою високі завдання.

Як бачимо, досягнення донецької команди за роки президентства Ріната Ахметова вражаючі. Своєю думкою про президента «Шахтаря» поділився головний тренер донецької команди Мірча Луческу, заявивши, що коли підписував контракт з «Шахтарем», знав, що «це хороший клуб з гідним президентом».

На думку Мірчі Луческу Рінат Ахметов зміг вивести «Шахтар» на найвищий рівень. Ахметов, за словами Луческу, зробив донецьку команду «грандом світового футболу».

Румунський фахівець підкреслив, що у президента «Шахтаря» дуже сильна філософія. «Я навіть не знаю, з ким у футбольному світі можна його порівняти. Ні з ким. Тому що Рінат Ахметов – футбольний феномен! Він чітко знає, що потрібно робити. Він розуміє, куди потрібно рухатися. Він пристрасно любить футбол і свою команду, заряджаючи цією любов’ю всіх, хто знаходиться поруч», – наводять сьогодні ЗМІ слова Мірчі Луческу.

«Рінат Ахметов – дуже позитивна і терпляча людина. Навіть якщо команда показує поганий результат, президент все одно залишається оптимістом. Він вірить у "Шахтар"! І в цьому його сила», – резюмує головний тренер донецького «Шахтаря» Мірча Луческу.

За матеріалами: terrikon.com

Читайте також: