fbpx
Економіка

Євросоюз готовий виділити Україні EUR610 млн – Фюле

  Європейський Союз готовий надати Україні макрофінансову допомогу у сумі EUR610 млн після виконання всіх умов у контексті підписання Угоди про асоціацію, повідомив європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле.

"Європейський Союз готовий допомагати і підтримувати зусилля України щодо впровадження зобов’язань, пов’язаних з Угодою про асоціацію. План дій після Вільнюса вимагає ресурсів, і Європейський Союз готовий продовжувати підтримувати Україну фінансовою допомогою, підтримкою інституційної спроможності", – сказав єврокомісар в ході круглого столу з питань євроінтеграції в п’ятницю у Верховній Раді.

Він підкреслив, що ЄС готовий рухатися вперед щодо реалізації програми дій на 2013 рік, і це питання він обговорюватиме з прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.

Ш. Фюле повідомив, що  йдеться про суму EUR186 млн. "Все це на підставі прогресу, з яким ви тепер керуєте програмою управління державними фінансами", – сказав він.

"Я хочу сказати вам, що ми надамо вам також макрофінансову допомогу в розмірі EUR610 млн після того, як будуть виконані всі умови", – підкреслив єврокомісар.

Він зазначив, що ЄС не є пасивним учасником дискусії України з МВФ. "Ми розуміємо важливість вашої країни для того, щоб ваша країна мала підтримку МВФ", – сказав Ш. Фюле.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: