fbpx
Новини світу

Євросоюз і Україна близькі до підписання договору про відкрите небо – Вілкул

  Україна наблизилася до підписання договору про відкрите небо з країнами Євросоюзу, заявляє віце-прем’єр Олександр Вілкул.

"27-28 жовтня пройде наступний раунд переговорів з Європою про підписання договору про відкрите небо. Ми близькі до завершення цих переговорів, думаємо вийти на підписання договору, і він повинен запрацювати десь протягом року", – повідомив О. Вілкул, виступаючи на Міжнародному економічному форумі у Львові в п’ятницю.

Читайте також:  Антиросійські плакати та українські прапори і гасла: в словацькому Михайлівці зустрічали прем’єр-міністра України (ВІДЕО)

За його словами, в даний час обговорення стосується технічних питань.

О. Вілкул також сказав, що з США вже "опрацьоване питання" про договір про відкрите небо.

"Вже йдуть процедурні питання, і це не буде тривати довго…. Раніше ми могли літати тільки в Нью-Йорк, а тепер можемо літати у всій Америці", – сказав він.

За словами віце-прем’єра, підписання договору про відрите небо викличе зростання конкуренції між авіакомпаніями, що призведе до поліпшення послуг і зниження цін на квитки, які, зазначив О. Вілкул, "сьогодні в Україні не найдешевші".

Читайте також:  Жителі Словаччини зібрали 2 млн євро на снаряди для України, незважаючи на політику уряду, який відмовляється надсилати Києву військову допомогу

Раніше заступник міністра інфраструктури України – керівник апарату Володимир Корнієнко висловив думку, що Україна може приєднатися до єдиного авіаційного простору з Європейським Союзом в 2014 – на початку 2015 року.

Джерело: Інтерфакс-Україна 

Читайте також: