fbpx
Політика

Я б побудував тут Емірати – Лукашенко

 Білоруський лідер Олександр Лукашенко впевнений, що зміг би побудувати у своїй країні Об’єднані Арабські Емірати, якби Росія не вимагала перераховувати їй ввізне мито на нафтопродукти.

 «Тільки за нафтопродукти, що вивозяться на захід, ми перераховуємо Російській Федерації 4 мільярди доларів. А якби ці кошти залишилися у нас в країні? Тоді я би зміг збудувати тут Емірати», – заявив Олександр Лукашенко в своєму інтерв’ю російським засобам масової інформації.

Читайте також:  Хустська єпархія УПЦ (МП) прославляє патріарха РПЦ Кіріла Гундяєва, а Мукачівська єпархія УПЦ (МП) засуджує

 Також президент Білорусі нагадав, що Володимир Путін обіцяв скасувати дане мито з початку наступного року.

 «Президент Російської Федерації дав слово, що з 1 січня 2014 року буде прибрано всі вилучення. В іншому випадку – ми просто не зможемо потягнути Митний союз, якщо не будемо бачити від нього ніякого економічного ефекту», – вважає білоруський лідер.

Читайте також:  Закарпатська викладачка угорського інституту ім. Ф. Ракоці ІІ може потрапити до складу Європарламенту від партії "Фідес"

 Нагадаємо, що мито на нафтопродукти було введено в кінці 2010 року. Саме тоді було підписано міжурядову угоду про порядок сплати зборів при вивезенні з території Білорусі за межі Митного союзу сирої нафти.

 За матеріалами: newsru.com

Читайте також: